YAZILAR

cc

20 Temmuz 2020 Pazartesi

SELÇUK İNAN...

Yeni sezon için kadrosundaki sözleşmeleri biten futbolcularla yeni sözleşme yapan Galatasaray,dün de futbolu biten Selçuk İnan'la futbolu bırakması karşılığında anlaştı..Anlaşmaya göre Selçuk İnan yıllık 500 bin euro oynamama ücreti ve oynamadığı maç başına 5 bin euro alacak...

Şaka şaka...

Keşke böyle olsa..

Kulüpler,futbolu bırakan futbolcularıyla böyle anlaşmalar yapsalar..

Futbolu bıraktıkları zaman kulüplerinden kıdem tazminatı gibi toplu para alsalar,emekli maaşı gibi maaş bağlansa..

Oynadıkları zaman büyük paralar kazanıyor olabilirler.Ama futbolu bıraktıktan sonra yatırımları kötü gidebilir,parasız kalabilirler.

Futbolu bıraktığı kulüpten bağlanacak 5-6 bin lira kadar bir emekli maaşı onlar için bir güvence olurdu..

"Galatasaray'dan emekli oldum..Fenerbahçe emeklisiyim..Şu tarihte Manisaspor'dan emekli oldum.." gibi lezzetli cümleler kurarlardı yeri gelince..

Mecliste 2 yıl görev yapan Milletvekili emekli oluyor,emekli maaşı alıyor da, 9-10 sene futbol oynayan futbolcu niye emekli olamıyor,emekli maaşı alamıyor?

Futbolcu,Milletvekilinden daha mı az önemli?

İkisinin de görevi halkı mutlu etmek..

Söyleyin şimdi,hangisi daha çok mutlu ediyor?

Bugüne kadar hangi Milletvekili,İzlanda ile oynadığımız milli maçın 89'uncu dakikasında attığı frikik golüyle 2016 Avrupa Şampiyonasına gitmemizi sağlayan Selçuk İnan kadar kadar mutlu etti bizi?

2008 Avrupa Şampiyonasında 2-0 mağlup durumda olduğumuz Çek Cumhuriyetini, 3-2 yenip Türkiye'yi çeyrek finale çıkararak milleti sevince boğan golleri Özgür Özel atmadı,Mustafa Şentop atmadı,Meral Akşener atmadı.Arda Turan attı,Nihat Kahveci attı..

Futbolcu milletvekilinden daha önemlidir.Hem millete,hem de milleti futbolla uyutarak siyasi gündemlerden uzak tutup,politikacılara hizmet eder..

Selçuk İnan'a bir futbolsever olarak futbola verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor,bundan sonrası için mutluluklar diliyorum.Tek üzüntüm,Selçuk İnan gibi usta frikikçilerin,geride kendilerinden sonra gelecek frikikçi yetiştirmemeleri.

Konservatuvar misali,içinde Frikik,Çalım atma,Uzaktan sert şut çekme gibi bölümlerin olduğu bir "FUTBOLVATUVAR" açılabilir.

Bu futbolvatuvar'da (Bu isimde ısrarcı değilim) futbolu bırakmış Selçuk İnan gibi usta frikikçiler,Rıdvan Dilmen gibi usta çalımcılar,Hami Mandıralı gibi uzaktan sert şut çekerek gol atma yeteneği olanlar,genç futbolcuları bu konularda eğitebilirler..

Örneğin,Futbolvatuvar Uzaktan Sert Şut Çekme Bölümü Mezunu sıradan bir futbolcu,maçın sıkıştığı anlarda maça girer,uzaktan çektiği sert şutla attığı golle,maçın kaderini değiştirebilir,o gol şampiyonluk getirebilir...

Son olarak..

Kulüplerine yıllarca hizmet etmiş,isimleri kulüpleriyle özdeşleşmiş Selçuk İnan gibi futbolcular,basının karşısında 3 dakikalık bir veda açıklamasından daha fazlasını,görkemli bir jübileyi hakediyorlar..

Vefa,sadece bir semtin adı değildir.

Bir Lise'nin de adıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder